U weet ondertussen dat parket het beste gedijt bij een luchtvochtigheid tussen 45% en 60% en dus lijkt parket in de badkamer wellicht uitgesloten. Toch is dat niet het geval! Als u de juiste vloer kiest en hem goed onderhoudt, geniet u ook in de badkamer jarenlang van uw parket. En dat is mooi meegenomen, want hout is hét materiaal bij uitstek om een gevoel van warmte en rust te creëren. Net wat u in uw badkamer wilt, dus. Lees snel verder!

Kies voor lamelparket

Omdat lamelparket in de regel minder uitzet en inkrimpt dan massief parket, is het beter bestand tegen temperatuurschommelingen en wijzigingen in de luchtvochtigheid. Voor de massief houten toplaag grijpt u het best naar hout binnen de duurzaamheidsklassen 1, 2 of 3. Eik is bijvoorbeeld een prima idee.

Waterbestendige afwerking

Laat u bijstaan door een vakman wanneer u uw parket plaatst. Zo is het van het grootste belang dat u waterbestendige lijm gebruikt als u uw parket wilt verlijmen – ideaal als u graag van vloerverwarming geniet in uw badkamer. Maar ook als u kiest voor zwevend parket met een kliksysteem, is het een must om de voegen te dichten met watervaste producten. Zo voorkomt u dat er water onder het parket terechtkomt. Tot slot maakt de afwerking van uw vloer alle verschil: vernis is de beste keuze, en anders kunt u voor een waterwerende coating gaan.

Ga voor optimale ventilatie

Het hoeft niet te verbazen dat een optimaal ventilatiesysteem u helpt om de juiste omgevingsfactoren te bereiken, maar dat is niet alleen goed voor uw parket. U voorkomt zo ook vervelende geurtjes en schimmelvorming en bovendien is een grondig verluchte badkamer beter voor uw gezondheid.

Regelmatig onderhoud

Natuurlijk is het belangrijk dat u gemorst water zo snel mogelijk opdweilt en natte badhanddoeken niet op de grond laat slingeren, maar daarnaast is uw parket regelmatig opnieuw behandelen met voedende en beschermende producten een aanrader. Heeft uw vloer een fikse opknapbeurt nodig? Dan is parketrenovatie zeker mogelijk, ook bij lamelparket. Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie.