Heb je parket en overweeg je om een huisdier te nemen? Of omgekeerd: heb je een hond of kat en vraag je je af of het dan wel een goed idee is om parket te leggen? Geen zorgen. Volg onze tips en je krijgt zeker geen spijt van je houten vloer.

1. Kies voor geolied parket

Als baasje zie je het al zo gebeuren dat je hond of kat je nagelnieuwe parket vol krassen zet. Maar met geolied parket hoef je daar niet bang voor te zijn. De olielaag wapent je vloer tegen krassen en sowieso zijn veel houtsoorten te hard om met nagels te beschadigen. Let wel: op gevernist parket zijn krasjes wel mogelijk. Zeker onder een bepaalde lichtinval kunnen die goed zichtbaar zijn. Onze gouden tip voor diereneigenaars is dan ook: kies voor geolied parket.

2. Haren zijn makkelijk te verwijderen

De meeste honden en katten verliezen veel haren. Heb jij zo’n pluizenbol in huis? Dan is een meerlagig parket de perfecte keuze. In tegenstelling tot oude parketten met massieve planken, heeft meerlagig parket namelijk geen diepe groeven of knoesten waarin vuil zich kan ophopen. Haren of zand dat je huisdier mee naar binnen brengt: je veegt het allemaal makkelijk bij elkaar of haalt er gewoon even de stofzuiger bij. Gebruik wanneer je stofzuigt wel altijd een opzetstuk met een borsteltje. Zo vermijd je krassen.

3. Ook vlekken verwijderen is geen probleem

Met huisdieren is een ‘ongelukje’ nooit uitgesloten. Door je parket correct te onderhouden, vermijd je dat het vocht in het hout trekt en vlekken maakt. Geolied parket reinig je het best met een oliehoudende natuurzeep. Je vloer zal de olie uit de zeep opnemen, waardoor vet en vuil minder grip krijgen op het hout.

Heeft je huisdier op de grond geplast? Dan is het zaak om er snel bij te zijn. Als je urine meteen opkuist, zal er zich normaal geen vlek vormen.

Tip: plaats een placemat onder het water- en voerbakje van je huisdier om morsen te voorkomen.

Parket beschadigd door je huisdier?

Is je parket vuil of beschadigd en krijg je het zelf niet opgelost? Dan kun je je vloer laten renoveren door een expert. Wij schuren je parket, zodat alle krassen en vlekken verdwijnen, en geven je vloer ook meteen een nieuwe beschermlaag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.