Nu het weer almaar mooier wordt, is het ideale moment aangebroken om je huis een grote schoonmaakbeurt te geven. Maar vergeet tijdens zo’n lenteschoonmaak ook je parket niet. We geven je een aantal tips over hoe je jouw mooie houten vloer het best aanpakt.

Welkom lente, vaarwel vuil

Tijdens de wintermaanden heeft vuil en stof alle tijd gekregen om zich op te hopen in je woning. Het is dan ook geen overbodige luxe om, zodra de lente in het land is, je hele huis eens grondig onder handen te nemen.

Zo’n lenteschoonmaak werk je het best van boven naar beneden af: begin dus in je zolder en eindig in je kelder. Eens je klaar bent met het opruimen en poetsen van een kamer, sluit je de deur en begin je aan de volgende ruimte. Zo vermijd je dat je spullen die je zou weggooien, toch nog terugzet.

Hét moment om je parket aan te pakken

De grote schoonmaak is het ideale moment om ook eens werk te maken van je parket. Met het mooie weer kun je namelijk makkelijk je meubels even buiten zetten, zodat je je je vloer grondig kunt inspecteren en zo nodig schuren en verzorgen. Ziet alles er nog pico bello uit? Vergeet dan niet om je parket correct te onderhouden, zodat het lang mooi blijft.

Parketrenovatie door een professional

Ziet je parket er ondanks alle schoonmaakmoeite toch niet meer zo fris uit? Dan kun je een volledige parketrenovatie overwegen. We komen dan bij jou thuis langs om de mogelijkheden te bekijken en herstellen je parket zodat het er weer als nieuw uitziet. Daarvoor schuren we de beschadigde toplaag weg tot alle krassen en vlekken verdwenen zijn. Vervolgens schuren we het parket nog na en werken we het af met olie of vernis.

Zelf beschadigingen herstellen

Valt de schade aan jouw parket nog wel mee? Of heeft het enkel een behandeling nodig, zodat het zijn glans behoudt? Dan kun je zeker ook zelf een en ander doen. In onze webshop vind je daarvoor alle benodigdheden:

 

Heb je een vraag over het onderhoud van jouw parket? Of wil je graag een offerte voor een renovatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.