Heb je een prachtige houten vloer in je woning? Dan ben je een echte gelukzak: hij geeft je interieur namelijk een enorme meerwaarde en zorgt voor een gezellige sfeer in huis. Het is echter wel belangrijk dat je zorg draagt voor je parket, om te voorkomen dat het er afgeleefd gaat uitzien. Hoe je dat juist aanpakt, het onderhoud van je parket? Dat ontdek je hier!

Alles begin bij een goed onderhoud

Uiteraard is een mooi parket, een parket dat mooi onderhouden is. Maar hoe doe je dat juist? Door het op tijd en stond eens grondig schoon te maken. De manier waarop je dat doet, is afhankelijk van de afwerking die je koos, maar met een goede stofzuigbeurt kun je alvast niets misdoen! Met water moet je echter iets beter opletten: zo moet je je dweil altijd goed uitwringen als je gaat poetsen, en bij een geboend parket is water al helemaal uit den boze.

Snel handelen bij vlekken

Heb je een vlek gemaakt op je parket? Geen paniek, die gaat er heus wel uit. Het is alleen belangrijk dat je snel handelt. Dep de vlek eerst droog en spoel het oppervlak vervolgens schoon met wat water en een aangepast reinigingsproduct. Als de vlek toch al in je parket is gedrongen, kun je hem wegschrobben met een schuursponsje. Ga hierbij wel uiterst voorzichtig te werk, en behandel de plek nadien opnieuw met een afwerkingsproduct.

Een goede bescherming brengt je al een heel eind

Op zich is parket helemaal niet zo moeilijk in onderhoud, en al helemaal niet als je je vloer voorziet van de juiste bescherming. Door je vloer te boenen, vernissen of oliën zorg je dat vuil en krassen minder kans krijgen. Onthoud daarbij dat een eenmalige beschermlaag niet voldoende is en dat je je parket op tijd en stond moet laten bijwerken.

Is je parket aan een renovatie of onderhoudsbeurt toe? Dan kun je altijd bij ons terecht. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen!