Met de lente in het land is het weer de hoogste tijd voor een grote lenteschoonmaak. Eens flink opruimen, alle vergeten hoekjes schoonmaken en zodra het weer het toestaat uw ramen opengooien om een frisse bries binnen te laten … het zijn maar enkele ingrediënten voor een perfect schoon huis. De lente is daarnaast het uitgelezen moment om uw parket grondig te reinigen én zijn jaarlijkse voedende behandeling te geven.

De eerste stap om uw parket te reinigen: afrekenen met stof en vuil

Tijdens een grondige lenteschoonmaak neemt u elk hoekje van uw huis onder handen. Zo maakt u uw woning stof- en vuilvrij, wat de voorwaarde is om uw parket straks te gaan behandelen. Bovendien kunt u nu de tijd nemen om uw meubels te verplaatsen en uw parket helemaal vrij te maken. Hoe u uw parket het beste reinigt, is afhankelijk van de afwerking die u koos. Maar in elk geval geldt: eerst goed stofzuigen!

  • Geolied parket kunt u vervolgens reinigen met een oliehoudende natuurzeep.
  • Gevernist parket dweilt u met een weinig water, wat polish en eventueel parketcleaner.
  • Geboend parket mag u in geen geval nat reinigen! Enkel stofzuigen is hier de boodschap.

Parket behandelen voor een optimale levensduur

Eens uw parket schoon is, kunt u het behandelen. Zo zorgt u ervoor dat het niet uitdroogt en z’n glans behoudt. Opnieuw bepaalt de afwerking van uw parket hoe u dit het best aanpakt.

  • Geolied parket behandelt u met een voedende parketolie.
  • Op gevernist parket brengt u een nieuwe laag polish aan.
  • Voor geboend parket gaat u aan de slag met boenwas en boenmachine.

SOS parketrenovatie

Ziet uw parket er dof uit of heeft u hem in het verleden verkeerd behandeld? Dan wordt het moeilijk om hem er nog als nieuw te laten uitzien. Gelukkig biedt parketrenovatie de oplossing. In de meeste gevallen betekent dat: schuren, schuren en nog eens schuren – een behoorlijk intensieve klus die wel wat ervaring vergt. U kunt daarom de hulp van een professional inroepen. Voor het totaalpakket worden ook de voegen aangepakt en krijgt de vloer een nieuwe laag olie of vernis.