Tijdens de zomermaanden neemt u wellicht wat extra tijd om te ontspannen. En dat komt uw gezondheid ten goede. Maar dat wil niet meteen zeggen dat u deze maanden kunt afzien van parketonderhoud. Volg even mee welke klusjes u het beste inplant, en welke u beter niet uitvoert.

Uw parket oliën, vernissen of boenen? Geen goed idee!

Om uw parket piekfijn te onderhouden, moet u het een- of tweejaarlijks extra voeden met olie, vernis of boenwas, al naargelang de afwerking van de vloer. Al deze producten hebben een ding gemeen: ze moeten goed uitdrogen voor u de vloer weer kunt betreden. En daar is de zomer de ideale periode voor! Als de temperatuur onder de 38°C blijft en u kwalitatieve onderhoudsproducten gebruikt, kunt u uw parket zorgeloos (laten) behandelen.

Noodzakelijke onderhoudsklusjes

In de zomer krijgt u waarschijnlijk wat extra voeten over de vloer. Letterlijk: vrienden en familie die komen barbecueën, vriendjes die met uw kinderen komen spelen, … Uw parket heeft het dus extra zwaar tijdens die periode. Uw vloer regelmatig stofzuigen en zelfs dweilen is dus geen overbodige luxe om schade en hardnekkige vlekken te voorkomen. Let wel op dat u de juiste reinigingsproducten gebruikt!

Luchtvochtigheid in de gaten houden

Klassiek parket krimpt en zet uit, al naargelang de weersomstandigheden. Hoewel de meeste vloeren zo worden gelegd dat uw parket zo min mogelijk moet ‘werken’, doet u er toch goed aan om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. In de zomer kan die flink de hoogte ingaan, met alle gevolgen van dien. Ligt er bij u lamelparket? Dan hoeft u zich minder zorgen te maken.

Zonlicht en parket: een gevaarlijke combinatie?

In de zomer geniet u met volle teugen van de zonnestralen, maar voor nieuw parket betekent die blootstelling dat uw vloer sneller verkleurt. Indien uw vloer te licht wordt, kunnen we zijn oorspronkelijke kleur gelukkig herstellen door parketrenovatie: we schuren het verkleurde toplaagje weg en behandelen het vrijgekomen oppervlak met gekleurde vernis. Neem gerust contact op met een specialist voor een vrijblijvend plaatsbezoek!