Zodra het kwik daalt, spenderen we met z’n allen flink wat meer tijd binnenshuis. Gezellig, zeker als u kunt genieten van een mooi interieur met een parketvloer. Maar hoewel zo’n houten vloer een warme uitstraling heeft, kan het toch voorvallen dat u binnen last heeft van koude voeten. Ontdek onze parketvriendelijke oplossingen voor warme voeten!

Dé oorzaak van koude voeten?

Koude voeten zijn niet alleen erg onaangenaam, maar kunnen ook wijzen op een onderliggend probleem. Als u er namelijk het hele jaar door last van heeft, valt het probleem wellicht aan een slechte bloedsomloop te wijten. Gelukkig zijn er heel wat zaken die u kunt ondernemen om uw bloedsomloop te verbeteren, van meer bewegen tot aanpassingen in uw dieet of levensstijl. Raadpleeg in elk geval uw arts indien het probleem aanhoudt om ernstigere aandoeningen uit te sluiten.

Altijd warme voeten, zelfs in de winter

Als u echter vooral in de winter last heeft van koude voeten, zijn er vaak eenvoudigere maatregelen te treffen. Zo zorgt u er het best voor dat het steeds voldoende warm is in uw woning of dat u een lekker warme trui aanheeft. Daarnaast is een degelijk paar pantoffels nooit een slechte investering. Ze houden uw voeten warm en zijn ook bijzonder vriendelijk voor uw parket, op voorwaarde dat u ze alleen binnenshuis draagt.

Hoe zit het met vloerverwarming en parket?

Daarnaast is het mogelijk om vloerverwarming en parket te combineren, als u tenminste rekening houdt met een aantal zaken:

  • Laat een droog vloerverwarmingssysteem installeren,
  • Kies voor parket uit een stabiele houtsoort die niet te sterk reageert op temperatuurschommelingen. Beuk en es zijn bijvoorbeeld niet geschikt, eik daartegen wel.
  • Kies voor lamelparket.

Om een parket met vloerverwarming in topconditie te houden, is het daarnaast belangrijk dat u geen tapijt op de vloer legt, dat u zorgt voor een optimale luchtvochtigheid en dat u de oppervlaktetemperatuur beperkt tot 28°C. Tot slot is het aangeraden om uw parket regelmatig te (laten) onderhouden. Zo geniet u zorgeloos van warme voeten!

Heeft u nog vragen over het onderhoud van uw parket? Neem gerust contact op met een van onze specialisten!