Het maakt niet uit of je nu in een klein appartement of een prachtig herenhuis woont, parket komt overal tot zijn recht en geeft je woning meteen een klassevolle en warme uitstraling. Het is dan ook niet verrassend dat vrijwel iedereen graag parket in huis wilt. Bovendien is het een erg duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat – op voorwaarde dat je het goed onderhoudt. Vertoont je parket toch enkele krassen, vlekken of verkleuringen? Dan kun je overwegen om het te renoveren. Ontdek in dit artikel welke prijs je daarvoor kunt verwachten.

Je parket renoveren of vervangen?

Is je parket verkleurd, maakte je een vlek of staan er krassen op? Dan zijn er twee mogelijke oplossingen: ofwel laat je je parket vervangen, ofwel laat je het renoveren. De eerste optie is meteen ook de meest prijzige. Enerzijds moet je namelijk je oude parket laten uitbreken en dat vergt het nodige werk. Anderzijds moet je investeren in nieuw parket en daarbij lopen de kosten al snel hoog op.

Wat komt er kijken bij een renovatie?

Het is dus slimmer om je parket te laten renoveren. Daarbij schuren we eerst de bovenlaag weg, zodat alle krassen, vlekken en andere beschadigingen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Vervolgens schuren we het parket nog eens na, zodat het helemaal klaar is voor de afwerking. Tot slot voorzien we het parket nog van een beschermlaag in de vorm van olie of vernis. Daarbij heb je de keuze tussen verschillende soorten vernis en olie: donker of licht, mat of blinkend, met of zonder UV-filter … De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos! De precieze prijs van een parketrenovatie is afhankelijk van het te behandelen oppervlak en van de soort afwerking die je kiest.

Is je parket aan een renovatie toe? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een gratis offerte.