Kocht je onlangs een woning met prachtige houten vloeren of woon je al even in een huis waar parket ligt? Misschien ziet de vloer er dan al wat afgeleefd uit en is hij aan opfrissing toe. Maar hoe weet je nu zeker of het echt tijd is om je parket te schuren? Je ontdekt het in dit artikel.

Je parket vertoont krassen en putten

Als je nog maar net verhuisd bent, is de kans groot dat je heel wat meubels over je parket hebt moeten dragen met hier en daar een kras of put in je parket tot gevolg. Ook als je al even in je huis woont, kan je parket krassen of putten vertonen door dagelijks gebruik. Als die echt in het oog springen en je houten vloer ontsieren, laat je je vloer het best schuren. Op die manier ziet hij er weer helemaal als nieuw uit.

Je parket ziet er dof of verkleurd uit

Na verloop van tijd kan je parket er ook dof of verkleurd gaan uitzien. Dat komt vaak door eerdere beschermlagen die verkleuren of hun glans verliezen. Ook in dat geval is het aan te raden om je parket te schuren, zodat er een nieuwe beschermlaag op kan worden aangebracht. Je vloer ziet er dan weer een stuk frisser uit én is opnieuw optimaal beschermd.

Een nieuwe look voor je parket na het schuren

Ook als je parket geen opvallende beschadigingen of verkleuringen vertoont, kun je er toch voor kiezen om het te schuren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je de kleur van het vernis of de olie die erop zit, niet mooi vindt.  Een opfrisbeurt brengt dan eveneens raad.

Heb je hulp nodig bij het schuren van je parket? Dan kunnen wij je helpen! Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.