Ben je fan van appartementen in loftstijl waarbij alle ruimtes naadloos in elkaar overlopen en wil je het parket uit je woonkamer doortrekken? Of ben je gewoon zo gek op houten vloeren dat je er een in élke kamer wilt – van de badkamer tot de keuken? Begrijpelijk, parket is een prachtig materiaal dat elke ruimte meteen de juiste uitstraling geeft. Alleen is de vraag of parket in je keuken leggen wel zo’n goed idee is. Je ontdekt het hier!

Kun je parket in je keuken leggen?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: parket in de keuken kan wel degelijk! Je hoeft je dromen van een prachtige keuken mét houten vloer dus niet op te bergen. Wel zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo kies je het best voor parket met een hoge duurzaamheid, dat bovendien bestand is tegen schimmels. In de keuken is het namelijk niet ongebruikelijk dat er wat water op je vloer drupt. In dat opzicht is het ook slim om te opteren voor een parketsoort met veel nerven, zoals eik, of voor hout dat gepolijst is. De textuur van die vloeren zorgt namelijk dat eventuele vlekken minder opvallen.

Ga voor een combinatie

Weet je van jezelf dat je best onhandig bent? Dan kun je eventueel kiezen voor een combinatie van parket met bijvoorbeeld natuursteen. Daarbij leg je aan het kook- en afwasgedeelte – waar je vaak met water en eten in de weer bent – tegels, zodat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken over vlekken op je parket.

Het onderhoud van parket in de keuken

Verder is het natuurlijk belangrijk om je parketvloer te voorzien van een goede beschermlaag, zodat het geen kwaad kan als je af en toe een beetje morst tijdens het kokerellen. Zorg dus voor een afwerking in vernis, zodat je vloer optimaal beschermd is tegen vlekken en vallende potten of pannen. Is je parket toch beschadigd geraakt? Geen nood: parketrenovatie brengt raad. Na een intensieve schuur- en beschermbeurt is je vloer dan weer als nieuw.

Zowel voor de afwerking als voor de renovatie van je parketvloer kun je bij ons terecht. Aarzel dus niet om contact op te nemen!