Overweegt u een houten vloer in uw nieuwbouw- of renovatiewoning? Goed idee, want weinig vloerbekledingen overtreffen de charme van parket. Enkele onmiskenbare voordelen van een houten vloer uitgelicht.

1.      Authentieke uitstraling

Een houten vloer staat symbool voor authenticiteit. Hout is een eeuwenoud en duurzaam materiaal, dat niets voor niets in menig herenhuis, kasteel of monument schittert. Het natuurlijke element speelt uiteraard ook mee: niets dat zoveel echtheid uitstraalt als natuurlijke materialen zoals hout of natuursteen.

2.       Een houten vloer past in elk interieur

Hoewel we hierboven herenhuizen en kastelen vermeldden, hoeft een houten vloer niet per se een klassieke of traditionele uitstraling te hebben. Ook in moderne interieurs komt een parketvloer mooi tot zijn recht. Kijk maar naar de Scandinavische interieurs, waarin wittinten en hout vaak een hip en modern geheel vormen.

3.      Houten vloer voor een luxueus gevoel

Daarnaast doet een houten vloer, in welk interieur dan ook, altijd een beetje luxueus aan. Wie houdt daar nu niet van?

4.      Allerlei afwerkingen mogelijk

Tegenwoordig kunt u een houten vloer afwerken op honderd-en-een manieren. Lichtgekleurde vernis, of liever een donkere tint? Glanzend of juist mat? En wist u dat u uw houten vloer met de juiste afwerking zelfs zacht kunt laten aanvoelen? Vraag raad aan onze specialisten!

5.      Houten vloer = renoveerbaar

Een houten vloer gaat een leven lang mee. Hij is duurzaam én – niet onbelangrijk – renoveerbaar. Een parketvloer die het door de jaren zwaar te verduren heeft gekregen en oneffenheden of verkleuringen vertoont, kan met de juiste renovatietechnieken weer tot leven gewekt worden.