Ben je een durver? Dan is een parket in notelaar misschien wel iets voor jou. Het geeft jouw interieur een bijzonder exotisch cachet. We zetten enkele aandachtspunten op een rijtje.

Het unieke karakter van parket in notelaar

Notelaar is een luxueuze houtsoort die niet alleen bekendstaat om zijn stevigheid en stabiliteit, maar vooral ook om zijn fraaie look. Afhankelijk van zijn oorsprong varieert de kleur van het hout van warm bruin tot intens rood.

Typisch voor notelaar zijn de ‘noesten’ en de gevlamde houtstructuren, die je vloer een extra rustiek karakter geven.

De verschillende soorten notelaar

Er bestaan twee soorten notelaar: de Amerikaanse en de Europese.

De Amerikaanse notelaar of zwarte walnoot (Juglans nigra L.) stamt uit de okkernootfamilie en vind je voornamelijk in het oosten van Noord-Amerika. Het hout van deze notelaar is heel sterk, heeft een hoge dichtheid en laat zich makkelijk bewerken zonder dat het versplintert.

De Europese notelaar (Juglans regia) brengt lichter hout voort, met kleuren die variëren van grijsachtig bruin tot donkerbruin. Ook dit hout is heel vast en makkelijk te bewerken.

Beide houtsoorten zijn erg geliefd in de meubelindustrie en worden vaak gebruikt voor parket.

De troeven van parket in notelaar

Voor heel wat interieurliefhebbers gaat er niets boven een parket in notelaar. De redenen liggen voor de hand:

  • Een parket in notelaar ademt warmte en luxe. Notelaar wordt vooral toegepast in rustieke interieurs, maar met wat creativiteit past deze houtsoort ook perfect in een eigentijdse inrichting.
  • Notelaar is een hardhout dat een bijzondere stevigheid en stabiliteit biedt. Ideaal voor een parket dat lang moet meegaan dus.
  • Met de juiste hoogwaardige lak of olie vraagt een parket in notelaar slechts een minimaal onderhoud.

Parket in notelaar renoveren

Is jouw parket in notelaar, ondanks je goede zorgen, na verloop van tijd toch erg vuil of dof geworden? Dan biedt een parketrenovatie uitkomst. We schuren je parket en voorzien het van een nieuwe beschermlaag, waarna het er weer als nieuw uitziet. Neem gerust contact op voor meer informatie.