Op zoek naar vloerbekleding? Met een kwalitatieve houtvloer zit u altijd goed. Of u nu gaat voor een interieur met een retrolook of een moderne uitstraling, de mogelijkheden van parket zijn eindeloos. In 2017 werd parket écht hip, en in 2018 zal dat niet veranderen. Laten we de belangrijkste trends eens bekijken.

Houten pronkstuk van uw kamer

Vloeren staan steeds meer in het middelpunt van de belangstelling. We verstoppen ze niet langer onder tapijten maar laten ze net in al hun glorie schitteren. Vloeren worden heuse blikvangers en andere houten elementen van het interieur, zoals balkconstructies of meubels versterken dat effect . Hout is goud waard! Als uw parket tiptop in orde is, tenminste.

Rustiek en robuust

Een verklaring voor de populariteit van hout is de terugkeer naar authenticiteit die al enkele jaren aan de gang is. We zien in 2018 dus steeds meer pure, natuurlijke materialen opduiken. Dan doen houten vloeren met een rustieke of robuuste look het goed. Niet alleen brengt zo’n vloer rust in huis, hij straalt ook bijzonder veel klasse uit.

Visgraatmotief: zie het groots

Visgraatmotieven blijven een van de hipste parketuitvoeringen. In de laatste jaren zagen we een fikse opmars van brede planken. Die trend zet zich ook in 2018 door. Een brede visgraat is een tikkeltje stoerder en doet woningen optisch ruimer lijken. Daarnaast wordt er naar hartenlust gepuzzeld met verschillende visgraatpatronen. Voor elk een unieke vloer? In 2018 wel. Wat dacht u er bijvoorbeeld van om uw visgraatmotief te combineren met tegels?

Retro-elementen en geometrische vormen

We zien oud en nieuw samenkomen door de terugkeer van elementen uit de jaren 40, 50 en 70 zoals donkere, walnootkleurige houtsoorten en geometrische vormen. De opkomst van houten tegels heeft daar natuurlijk iets mee te maken. Dankzij een bijzonder ruime keuze aan formaten – van klein en fijn tot groots en stoer – en aan houttekeningen is er voor elk wat wils.

Kleur bekennen

Niet alleen donkere walnootkleuren doen het goed in 2018. We zien ook steeds meer warme of intense kleuren. Op muren en plafonds betekent dat meer pastel en primaire kleuren. Het liefst in combinatie met colour blocking, of grote kleurcontrasten. Dus waarom niet kiezen voor gekleurd parket?