Veelgestelde vragen over parketrenovatie

Specificaties

Een parketvloer is een vloerbedekking die bestaat uit houten elementen die volgens een bepaald patroon gelegd worden. We onderscheiden een massief en een meerlaags (of halfmassief) parket. Om het hout te beschermen wordt een parketvloer afgewerkt met olie, vernis (lak) of boenwas. 

Categorie: Specificaties

Parket is verkrijgbaar in verschillende diktes, van 6,3 tot 22 millimeter. Massief parket is in de regel tussen de 6 en 15 millimeter dik. Visgraat- en mozaïekparket is meestal 8 millimeter dik.

Categorie: Specificaties

Parket is een vloerbedekking die bestaat uit houten elementen die volgens een bepaald patroon gelegd worden. We onderscheiden een massief en een meerlaags (of halfmassief) parket.

Een houten vloer of plankenvloer bestaat uit bredere en langere planken die parallel aan elkaar gelegd worden. Ook hier maken we het onderscheid tussen een massieve en een halfmassieve houten vloer.

Laminaat is geen parket, noch een houten vloer. Zo’n vloerbedekking bestaat uit samengeperst hout of HDF-platen met een toplaag waar een houtmotief op geprint is.

Categorie: Specificaties